Uvjeti poslovanja

PRAVNE ODREDBE

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi firma IVAN d.o.o. Samoborska 169a, 10090 Zagreb.

IVAN d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. IVAN d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. IVAN d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba. IVAN d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena. IVAN d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti situaciju te ponuditi kupcu neko drugo rješenje.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarnoj ponudi.

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije u svezi istih, kontaktirajte prodaju IVAN d.o.o. ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.

GARANCIJA PRIVATNOSTI

Mi u IVAN d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca i posjetilaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009).

Svi zaposleni u IVAN d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Pri svakoj kupnji dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke IVAN d.o.o., čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima IVAN d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

IVAN d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika Web stranice IVAN d.o.o. neće nikada dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da IVAN d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini (NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009), obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.

CJENIK

Na stranicama web shop kataloga možete pogledati skoro sve artikle koji su dostupni i u našim maloprodajnim trgovinama. Cijena u web shopu može odstupati od cijene u maloprodajnim trgovinama, te je stoga označena kao web shop cijena. Pojedini artikli istaknuti na stranici nisu dostupni u trgovinama, isto tako svi artikli koji se nalaze u trgovinama nisu dostupni za prodaju preko web stranice. Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne, i u sebi imaju uračunat PDV od 25%.

Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene sa ponudom u svim našim trgovinama, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

  1. Osobni prikup – u nekoj od naših trgovina.
  2. Plaćanje kreditnim karticama – primamo samo kartice Maestro, Master Card, Visa i Diners, moguća prodaja i na rate.
  3. Plaćanje općom uplatnicom – proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Web Shop Geographical Norway prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku od 7 dana.
  4. Plaćanje internet bankarstvom – proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, web shop Geographical Norway prosljeđuje emailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.
  5. Plaćanje pouzećem – roba se plaća po dostavi od strane brze dostavne službe. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom direktno dostavljaču.

Prilikom odabira plaćanja općom uplatnicom Kupac dobiva na email adresu (navedenu u narudžbi) sve podatke koji su potrebni kako bi izvršio plaćanje.

Kupac koji plaća kreditnom karticom automatski se vodi na sigurne i zaštićene SSL partner stranice WSPay na kojima upisuje potrebne podatke sa kartice.

Novčani primitak Kupca podrazumijeva zaprimljenu uplatu na žiro račun IVAN d.o.o. ili odobrenje autorizacije kreditne kartice Kupca. Novčani primitak na računu tvrtke IVAN d.o.o. vidljiv je najranije slijedeći radni dan, odnosno u roku 24-48 sati od trenutka plaćanja (ne računajući vikende, blagdane i praznike). Uplate koje je Kupac izvršio u petak najčešće su vidljive u ponedjeljak, kada se proizvodi šalju ekspresnom dostavnom službom.

PROMOTIVNI KUPON

Prodavatelj može provoditi akcije sa promotivnim kuponima – posebne kombinacije brojeva i slova, pomoću kojih Kupac može umanjiti iznos svoje košarice za određen iznos ili postotak. Ukoliko postoji pravilo minimalnog iznosa košarice, popust će se u konačnici obračunati na najskupljem artiklu. Ukoliko se neki od proizvoda u narudžbi u kojoj je iskorišten promotivni kod ne mogu isporučiti Kupcu (oštećenje, nedostatak zaliha i sl.), Prodavatelj će Kupca o tome obavijestiti te mu ponuditi da kupon iskoristi za neki drugi artikl. Ukoliko Prodavatelj može isporučiti proizvode čija je ukupna cijena manja od one potrebne za unos promotivnog kupona, tada će Prodavatelj isporučiti Kupcu proizvode po pojedinačnim cijenama raspoloživih proizvoda.

DOSTAVA

Sve naručene artikle za dostavu u Hrvatsku, kurirska služba dostavlja u roku od 3 do 5 radnih dana. Tijekom akcija mogući su duži rokovi isporuke.

Prilikom kupovine molimo vas da ostavite broj svojeg telefona na koji Vas kurir može dobiti i dogovoriti isporuku u slučaju da je adresa pogrešna.

Poštarinu uvijek plaća kupac u iznosu od 39,90 kuna kada je cijena proizvoda manja od 300 kn, a ako iznos naručenih proizvoda prelazi cijenu od 300 kn, dostava se ne naplaćuje. Znači, dostava u Hrvatskoj iznad 300 kn je BESPLATNA.

Zemlje EU:

Dostavu vršimo kurirskom službom u Austriju, Češku, Francusku, Mađarsku, Njemačku, Poljsku, Rumunjsku,Slovačku i Sloveniju.

Dostavu plaća kupac u iznosu od 119,70 kuna kada je cijena proizvoda manja od 1000 kn, a ako iznos naručenih proizvoda prelazi cijenu od 1000 kn, dostava se ne naplaćuje. Znači, dostava za sve narudžbe u navedene zemlje EU iznad 1000 kn je BESPLATNA

Za provjeru cijene dostave u sve ostale zemlje molim kontaktirajte nas na mail: info@geographicalnorway.com.hr

Kod dostave u zemlje izvan EU, mogući su troškovi carine, i drugih poreza na kupljenu robu, koje uvijek snosi sam kupac.

Svaki način dostave robe, koji nije osobno preuzimanje u nekoj od naših trgovina i koji je primaran u po uvjetima poslovanja, smatra se isključivo osobni odabir na zahtjev Kupca, te se takav način dostave naplaćuje posebno i nije sastavni dio cijene proizvoda na web shopu, te isti ne podliježe povratu prilikom jednostranog raskida ugovora o kupovini.

 

POVRATI I REKLAMACIJE

Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) bez navođenja razloga imaju svi kupci Geographical Norway web shopa, u roku od 14 dana od primitka pošiljke. Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora (povrat), mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora se šalje u odgovoru po zaprimljenoj narudžbi s brojem iste na e-mail prodaja@geographicalnorway.com.hr ili poštom na adresu IVAN d.o.o. Samoborska 169a, 10090 Zagreb. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora Prodavatelj će dostaviti Kupcu, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Svi korisnici troškove povrata robe snose sami.

Nakon što Kupac zatraži povrat kontaktirat će ga osoblje Prodavatelja i dati uputstva za izvršenje povrata. Kako bi povrat bio uvažen vraćena roba mora biti ne nošena, ne oštećena i u originalnoj ambalaži s svim pripadajućim privjesnicama.

Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (ne nošena, ne oštećena i u ne originalnoj ambalaži), Prodavatelj neće biti u mogućnosti uvažiti zahtjev za povrat, te će Kupac morati platiti poštarinu u iznosu od 36 kn, kako bi mu roba  bila vraćena na kućnu adresu.

Ako pregledom proizvoda Prodavatelj utvrdi da je vraćena roba u odgovarajućem stanju, vratit će puni iznos vrijednosti artikla bez cijene poštarine koji je Kupac platio na tekući račun ili kreditnu karticu, odnosno na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu, najkasnije u roku od 14 dana od zaprimanja odluke o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca Prodavatelj može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje ili preda robu Prodavatelju, odnosno osobi koju Prodavatelj ovlastiti za primanje robe. Sve artikle Kupac može vratiti na adresu IVAN d.o.o., Karlovačka cesta 32D, 10020 Zagreb, nakon odobrenog zahtjeva za povrat. Kupac se obavezuje vratiti robu u roku od dva radna dana od odobrenja zahtjeva.

Troškovi povrata robe

Svi troškovi povrata robe idu isključivo na teret kupca.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠANJA PRIGOVORA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu: IVAN d.o.o., Samoborska 169a, 10090 Zagreb, Hrvatska ili e-mail adresu: info@geographicalnorway.com.hr

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS)

RJEŠAVANJE SPOROVA

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava.